7. detsember 2016

Peedisupp kikerhernestega




Anniina Ljokkoi

Lasteaia menüüs seisab boršisupp hapukapsa ja hapukoorega. Tegemist võiks olla taimetoiduga, kuid kaldun arvama, et ilusa värviga supp peidab ennas ikka liha ja taimetoitlastel läheb oma potti vaja. Taimset boršsi oleks ülilihtne keeta näiteks sojagraanulite, seente või ubadega, kuid ma tean oma last – tema sööks sel juhul ainult viis tükki leiba.

Punapeet aga on tervislik ja maitsev ja lisaks kõigele muule on selle värv väikepõnnidele tõesti muljet avaldav. Seega otsustasin proovida siidist peedipüreesuppi ja valida valguallikaks kikerherned.


Peedisupp


  • 1-2 punapeeti
  • 1-2 sibulat
  • 2 dl konserv- / keedetud kikerherneid
  • 5 dl vett
  • ½ juurviljakuubik või 1 tl soola ja maitserohelisi
  • 1 spl taimset õli
  • (taimset piima või koort)
  • taimset hapukooreasendajat



  1. Koori peet ja sibul ning lõika tükkideks. Keeda vees pehmeks.
  2. Lisa juurviljakuubik või maitseained ning kikerherned. Alla üheaastasele toitu tehes võib soola ära jätta.
  3. Püreesta saumikseriga võimalikult siidiseks. Lisa vajadusel juurde vett või taimset piima või koort.
  4. Serveeri koos maitsestamata sojajogurti või mõne muu taimse hapukoore asendajaga.




Kasutasin hapukoore asemel Soomest ostetud kaerapõhist Oatly fraiche’t, mis on kerge ja meeldiva hapu maitsega. Sama hästi võib supi peale panna ka avokaadot, pehmet tofut või maitsestamata sojajogurtit.
 
Proovisime rooga perega kodus. Nagu arvata, sõi väikepõnn kõigepealt supi kaunistuse ära ja palus seda juurde. Suppi proovis ta ka ja imestas oma sõrmedele läinud tugevat punast värvi. Kui valisime lauavestluse teemad tema huvide järgi (helikopterid, veoautod, ekskavaatorid), kadus pea terve supp ära.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar