23. märts 2017

Veidi parem puder pähklivõiga






Annukka Urpelainen
 
Ma pole eriti hommiku inimene ning juhtub tihti, et meie hommikusöögi eest vastutab mees. See pole sugugi halb asi, sest ta oskab teha nt. väga häid pannkooke. Tavaliselt meie hommikud igatahes nii pidulikud pole ning tavaliselt sööme täisteraputru moosiga või röstleiba. Vahel aga suudan üllatada, tõusta vara ja meisterdada midagi natuke erilisemat. Siin on siis veidi parema pudru retsept ja parem on see selle pärast, et lisan pudru sisse pähklivõid, kookospiima ja rosinaid. Natuke parem on see ka selle pärast, et kasutan tavaliselt kiirkaerahelbeid ja puder saab valmis vägagi kiiresti.


Kaerahelbepuder pähklivõiga kahele

5 dl vett
2,5 dl kiirkaerahelbeid
(soola)
3-4 spl kookospiima
2-3 spl pähklivõid
marju
banaane
rosinaid
tseiloni kaneeli

Keeda puder valmis ja hauta kaane all paar minutit. Lisa kookospiim, pähklivõi, rosinad ja sool ning hauta veel hetk.
Söö kaneeli, marjade ja puuviljadega.







Meie põnn eelistab maapähklivõid aga mulle endale meeldib rohkem indiapähklivõi. Võib olla selle pärast, et see on ainus pähkel millega mu köögikombain ilusti hakkama saab.


Indiapähklivõi

5 dl indiapähkleid
2-3 spl kookosõli (sulatatud)
soola
1-2 spl agaavi- või vahtrasiirupit
(vanilliekstrakti)

Prae pähkleid ahjus 175 kraadi juures 15-20 minutit ja lase jahtuda. Pärast jahtumist pane pähklid köögikombaini ja purusta kuni pähklitest saab ühtlane mass (u. 5-10 minutit). Lisa õli, sool ja siirup ning sega veel hetk. Pane või purki ja säilita külmkapis.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar